LECTURA 11/10/2012         MATEU: 9

Guarició d'un paralític

9
1 Llavors Jesús pujà en una barca, va passar a l'altra riba i anà al seu poble. 2 Allà li dugueren un paralític ajagut en una llitera. Jesús, en veure la fe d'aquella gent, va dir al paralític: -Coratge, fill, et són perdonats els pecats.
3 Hi havia allà uns mestres de la Llei que es deien dintre seu: «Aquest blasfema.»
4 Però Jesús s'adonà dels seus pensaments i els replicà: -Per què penseu amb dolenteria dins vostre? 5 Què és més fàcil, dir: "Et són perdonats els pecats", o bé dir: "Aixeca't i camina"? 6 Doncs ara sabreu que el Fill de l'home té el poder de perdonar els pecats aquí a la terra.
Llavors diu al paralític: -Aixeca't, pren la llitera i vés-te'n a casa.
7 Ell s'aixecà i se'n va anar cap a casa seva. 8 La gent, en veure-ho, sentí un gran respecte, i glorificava Déu que havia donat als homes un poder tan gran.

Jesús crida Mateu, el publicà

9 Mentre se n'anava, Jesús veié tot passant un home que es deia Mateu, assegut al lloc de recaptació d'impostos, i li digué: -Segueix-me. Ell s'aixecà i el va seguir.
10 Després, mentre era a taula a casa seva, van acudir-hi molts publicans i altres pecadors i es posaren a taula amb Jesús i els seus deixebles. 11 Quan els fariseus ho veieren, digueren als deixebles: -Per què el vostre mestre menja amb els publicans i els pecadors?
12 Jesús ho va sentir i digué: -El metge, no el necessiten els qui estan bons, sinó els qui estan malalts. 13 Aneu a aprendre què vol dir allò de: El que jo vull és amor, i no sacrificis. No he vingut a cridar els justos, sinó els pecadors.

Discussió sobre el dejuni

14 Els deixebles de Joan van anar a trobar Jesús i li preguntaren: -Per què nosaltres i els fariseus fem molts dejunis, i els teus deixebles no dejunen?
15 Jesús els respongué: -¿Poden estar tristos els convidats a noces mentre l'espòs és amb ells? Ja vindrà el temps que l'espòs els serà pres, i llavors sí que dejunaran.
16 »Ningú no posa en un vestit vell un pedaç de roba sense tractar: el pedaç estiraria la roba del vestit i es faria un esquinç més gros. 17 Tampoc no posen vi nou en bots vells: els bots es rebentarien, es farien malbé i el vi es vessaria. El vi nou s'ha de posar en bots nous, i així es conserven bots i vi.

Guarició d'una dona amb hemorràgies. Una noia, retornada a la vida

18 Mentre Jesús els parlava, es presentà un home important, es va prosternar davant d'ell i li digué:
-La meva filla s'acaba de morir. Vine a imposar-li la mà i viurà.
19 Jesús s'aixecà i el seguí, acompanyat dels seus deixebles.
20 Hi havia una dona que patia d'hemorràgies des de feia dotze anys. Se li va acostar per darrere i li tocà la borla del mantell, 21 perquè pensava: «Només que li pugui tocar el mantell, ja em curaré.» 22 Jesús es girà i, en veure-la, digué: -Coratge, filla, la teva fe t'ha salvat. I la dona quedà curada des d'aquell moment.
23 Quan Jesús va arribar a casa d'aquell home important i veié els flautistes i l'aldarull de la gent, 24 va dir: -Aparteu-vos: la noia no és morta, sinó que dorm. Però ells se'n burlaven. 25 Quan la gent va ser fora, Jesús entrà, agafà la noia per la mà, i ella va aixecar-se. 26 I la notícia d'aquest fet s'escampà per tota aquella regió.

Guarició de dos cecs

27 Mentre Jesús se n'anava d'allà, dos cecs el seguien tot cridant: -Fill de David, tingues pietat de nosaltres!
28 Quan va arribar a casa, els cecs l'anaren a trobar. Jesús els preguntà: -¿Creieu que ho puc fer, això? Li responen: -Sí que ho creiem, Senyor.
29 Llavors els va tocar els ulls dient: -Que es faci segons la vostra fe.
30 I els ulls se'ls van obrir. Jesús els advertí severament: -Mireu que ningú no ho sàpiga.
31 Però ells, així que van sortir, començaren a parlar d'ell per tota aquella regió.

Guarició d'un mut endimoniat

32 Quan ells se n'anaven, van portar a Jesús un mut endimoniat. 33 Jesús va treure el dimoni, i el mut es posà a parlar. La gent, admirada, deia: -No s'havia vist mai res de semblant a Israel.
34 Però els fariseus deien: -Aquest treu els dimonis pel poder del príncep dels dimonis.

Jesús es compadeix de les multituds

35 Jesús recorria totes les viles i pobles, ensenyant a les sinagogues, anunciant la bona nova del Regne i guarint malalties i xacres de tota mena.
36 En veure les multituds, se'n compadí, perquè estaven malmenades i abatudes, com ovelles sense pastor. 37 Llavors digué als seus deixebles: -La collita és abundant, però els segadors són pocs. 38 Pregueu, doncs, a l'amo dels sembrats que hi enviï més segadors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada