LECTURA 27/3/16, Romans 8:5-14, DIOS EN SANDALIAS (162)

La carn i l'esperit
(Una parada en el camí-4)
Viure El Regne

Els qui segueixen els desigs terrenals s'interessen per les coses terrenals; els qui segueixen els impulsos de l'Esperit s'interessen per les coses de l'Esperit. Els interessos terrenals porten a la mort, mentre que els de l'Esperit duen a la vida i a la pau. I és que els interessos terrenals porten a l'enemistat amb Déu, ja que no volen sotmetre's a la seva llei ni s'hi podrien sotmetre. Per això els qui viuen d'acord amb els desigs terrenals no poden plaure a Déu.
Ara bé, vosaltres no viviu d'acord amb els desigs terrenals, sinó d'acord amb l'Esperit, perquè l'Esperit de Déu habita en vosaltres, i si algú de vosaltres no tingués l'Esperit de Crist, no seria de Crist. 10 Però si Crist està en vosaltres, encara que el vostre cos hagi de morir per culpa del pecat, l'Esperit us dóna la vida, ja que Déu us ha fet justos. 11 I si habita en vosaltres l'Esperit d'aquell qui va ressuscitar Jesús d'entre els morts, també, gràcies al seu Esperit que habita en vosaltres, aquell qui va ressuscitar el Crist d'entre els morts donarà la vida als vostres cossos mortals.
12 Així, doncs, germans, nosaltres tenim un deute, però no amb els desigs terrenals perquè hàgim de viure segons aquests desigs. 13 Si visquéssiu així, moriríeu; en canvi, si per l'Esperit feu morir les obres terrenals, viureu. 14 
Tots els qui són guiats per l'Esperit de Déu són fills de Déu.

PREGUNTES- REFLEXIÓ

Durant gairebé trenta dies hem estat meditant en alguns dels principis que Crist exposà en el Sermó de la Muntanya. Llegint el text d'avui:
1- En què consisteix posar la ment en les coses de la carn?
2- Què ens ensenya Pau pel que fa als intents d'agradar Déu per mitjà de la carn?
3- Quina funció acompleix l'Esperit a la vida del fill de Déu?
4- De quina manera pràctica podem posar la ment en les coses de l'Esperit?


Per un millor aprofitament de les lectures, us recomanem els comentaris del llibre que estem seguint, DIOS EN SANDALIAS, de Christopher Shaw, editorial Tindale House Publishers INC






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada