LECTURA 16/6/16, MARC 6:33-44, DIOS EN SANDALIAS (243)

Compassió per la multitud
(Jesús alimenta a cinc-mil)
El gran repartiment

33 Però els veieren marxar i molts ho van saber; de totes les poblacions van córrer a peu fins allà i van arribar-hi abans que ells. 34 Quan Jesús desembarcà, veié una gran gentada i se'n compadí, perquè eren com ovelles sense pastor ; i es posà a instruir-los llargament.

35 Quan ja s'havia fet tard, els deixebles s'acostaren a dir-li:

--Aquest lloc és despoblat i ja s'ha fet tard. 36 Acomiada la gent, i que vagin a les cases i als pobles del voltant a comprar alguna cosa per a menjar.

37 Però Jesús els respongué:

--Doneu-los menjar vosaltres mateixos.

Ells li diuen:
--Per a donar-los menjar hauríem de comprar pa per valor de dos-cents denaris!
38 Jesús els pregunta:
--Quants pans teniu? Aneu a veure-ho.
Ells ho miren i li diuen:
--Cinc pans i dos peixos.
39 Llavors Jesús els va manar que fessin seure tothom en colles a l'herba verda. 40 La gent s'assegué en grups de cent i de cinquanta. 41 Jesús prengué els cinc pans i els dos peixos, alçà els ulls al cel, digué la benedicció, partí els pans i en donava als seus deixebles perquè els servissin a la gent. També va repartir els dos peixos a tothom. 42 Tots en van menjar i quedaren saciats. 43 Després van recollir els bocins de pa que havien sobrat i n'ompliren dotze cistelles, i també van recollir les sobres dels peixos. 44 D'aquells pans, n'havien menjat cinc mil homes.

PREGUNTES- REFLEXIÓ

Imagina't, per un instant, que no saps com acabarà aquesta història. Estàs una mica confós, perquè Jesús t'ordena que tu li donis de menjar a la multitud. No has entès bé a què es referia. Quan ell et pregunta per les provisions que tens, l'informes que comptaves amb 2 peixos i 5 pans. Ara, Crist et mana "que fessin seure tothom en colles a l'herba verda". Tu saps que això és perquè la gent pugui menjar, però segueixes sense saber d'on trauràs el menjar per ells.
1- Quina és la major dificultat que experimentes en aquest moment?
2- De quina manera, el desconcert dels deixebles afecta la manera en que Crist obra?

Per un millor aprofitament de les lectures, us recomanem els comentaris del llibre que estem seguint, DIOS EN SANDALIAS, de Christopher Shaw, editorial Tindale House Publishers INC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada