LECTURA 18/6/16, MATEU 14:22-34, DIOS EN SANDALIAS (245)

Un fantasma!
(Jesús camina sobre el mar)
Impartir instruccions


22 Tot seguit, Jesús va fer pujar els deixebles a la barca i els manà que passessin al davant d'ell cap a l'altra riba, mentre ell acomiadava la gent. 23 Després d'acomiadar-los va pujar tot sol a la muntanya a pregar. Al vespre encara era allà tot sol. 24 La barca ja s'havia allunyat un bon tros de terra, i les ones la sacsejaven, perquè el vent era contrari. 25 A la matinada, Jesús va anar cap a ells caminant sobre l'aigua. 26 Quan els deixebles el veieren caminant sobre l'aigua, es van esglaiar i es digueren:
--És un fantasma!
I es posaren a cridar de por.
27 Però de seguida Jesús els digué:
--Coratge! Sóc jo. No tingueu por!
28 Pere li contestà:
--Senyor, si ets tu, mana'm que vingui caminant sobre l'aigua.
29 Jesús li digué:
--Vine.
Pere baixà de la barca, es posà a caminar sobre l'aigua i anà cap a Jesús. 30 Però en veure que el vent era fort, es va acovardir. Llavors començà d'enfonsar-se i cridà:
--Senyor, salva'm!
31 A l'instant, Jesús estengué la mà i va agafar-lo tot dient-li:
--Home de poca fe! Per què has dubtat?
32 Llavors pujaren a la barca, i el vent va parar. 33 Els qui eren a la barca es prosternaren davant d'ell i exclamaren:
--Realment ets Fill de Déu.
34 Quan hagueren fet la travessia del llac, Jesús i els seus deixebles van tocar terra a Genesaret. 35 La gent d'aquell indret el van reconèixer i escamparen la notícia per tota la regió. Li van portar tots els malalts 36 i li demanaven que els deixés tocar ni que fos tan sols la borla del seu mantell. I tots els qui el van tocar quedaren curats.

PREGUNTES- REFLEXIÓ

En la nostra aventura de caminar amb Jesús, acompanyarem als deixebles en una dramàtica experiència d'aprenentatge.
Llegeix tot el passatge, per familiaritzar-te amb la situació que descriu i, després, dirigeix l'atenció a les instruccions que donà als deixebles.
1- Per què indicà que havien de creuar el mar?
2- Què el motivà a quedar-se sol?

Per un millor aprofitament de les lectures, us recomanem els comentaris del llibre que estem seguint, DIOS EN SANDALIAS, de Christopher Shaw, editorial Tindale House Publishers INC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada