LECTURA 14/9/16, GÈNESI 50:15-23, DIOS EN SANDALIAS (333)

El secret de Josep
(Una aturada en el camí - 7)
Déu ho convertí en bé

15 Un cop mort el seu pare, els germans de Josep es deien entre ells: «Potser ara Josep ens perseguirà i ens tornarà tot el mal que li vam fer.» 16 I van enviar a Josep aquest missatge:
--El teu pare, abans de morir, va donar aquesta ordre: 17 "Parleu a Josep i digueu-li: Digna't perdonar el crim i l'ofensa dels teus germans. Et vam fer molt de mal, però ara digna't perdonar el nostre crim, ja que som servidors del Déu del teu pare."
Josep plorava mentre escoltava aquestes paraules.
18 Després els seus germans van anar personalment a trobar Josep. Se li van tirar als peus i li digueren:
--Som els teus esclaus.
19 Però Josep els va respondre:
--No tingueu por. ¿És que m'haig de posar al lloc de Déu? 20 Cert que vosaltres em volíeu fer mal, però Déu n'ha volgut treure un bé. Déu es proposava de salvar la vida d'un poble nombrós, i avui ho compleix. 21 Per tant, no tingueu cap por: jo us mantindré a vosaltres i mantindré els vostres fills.
Els va consolar i els parlava al cor.
22 Josep, amb tota la família del seu pare, es va quedar a Egipte, on visqué fins a l'edat de cent deu anys. 23 Arribà a veure els fills i els néts d'Efraïm i adoptà els fills de Maquir, fill de Manassès.

PREGUNTES- REFLEXIÓ

Els darrers dies hem dedicat el nostre temps a reflexionar sobre el tema del perdó. No és un tema menor per la vida a la que hem estat Cridats. Moltes persones mai aconsegueixen recuperar-se de les ferides que han patit a mans d'altres i assumeixen una postura temorosa i ressentida de la vida, que neutralitza completament les seves possibilitats de seguir avançant vers la maduresa en Crist Jesús. Resoldre amb èxit aquestes situacions, aleshores, es converteix en un assumpte de vital importància pel camí que encara queda endavant.
1- Enumera les pèrdues que li ocasionà a Josep ser venut om esclau pels seus germans.
2- Per què temien els germans de Josep que ell decidís venjar-se?
3- Com reaccionà ell davant la demanda dels seus germans?
4- Com explicà sa postura?
5- De quina manera posà en pràctica el perdó envers els seus germans?


Per un millor aprofitament de les lectures, us recomanem els comentaris del llibre que estem seguint, DIOS EN SANDALIAS, de Christopher Shaw, editorial Tindale House Publishers INC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada