LECTURA 15/9/16, JOAN 7:1-9, DIOS EN SANDALIAS (334)

El meu temps no ha arribat
(S'acosta l'hora)
Ni els seus germans creien

Després d'això, Jesús continuava recorrent Galilea. No volia anar a Judea, perquè els jueus buscaven de matar-lo. Però era a prop la festa jueva dels Tabernacles, i els seus germans li digueren:
--No et quedis aquí. Vés a Judea, perquè també els teus deixebles vegin les obres que fas. Ningú no actua d'amagat, si vol ser conegut. Si fas aquestes coses, dóna't a conèixer al món.
De fet, ni els seus germans no creien en ell. Jesús els respongué:
--El meu temps encara no ha arribat; el vostre, sempre és a punt. A vosaltres, el món no us pot odiar, però a mi sí que m'odia, perquè testifico que les seves obres són dolentes. Pugeu-hi vosaltres, a la festa. Jo no hi vull anar, perquè el meu temps encara no s'ha complert.
Després de dir això es va quedar a Galilea.

PREGUNTES- REFLEXIÓ

Els propers dies ens aturarem al capítol 7 de l'evangeli de Joan. El text d'aquest passatge capta la creixent confusió i oposició que despertava Crist amb el seu ministeri públic. De fet, l'evangelista comenta que "Jesús continuava recorrent Galilea. No volia anar a Judea, perquè els jueus buscaven de matar-lo" (1). Les persones que l'envoltaven no només es trobaven dividides en les seves opinions pel que fa a qui era, sinó que projectaven sobre ell les seves expectatives sobre el camí que havia de seguir. Això requeria de Crist la disciplina de mantenir els ulls fermament en la meta del seu pelegrinatge terrenal, que era glorificar al Pare per mitjà de la seva mort a la creu.
Pren-te el teu temps abans d'endinsar-te a la reflexió d'avui, per llegir el text d'aquest capítol. A mesura que avancis en la lectura, podràs captar les tensions i polèmiques que envoltaven al Fill de Déu. Les opinions enfrontades dels diferents grups que l'envoltaven no són dissímils amb les moltes versions de Crist que trobem manifestades a l'església dels nostres temps. Enmig de totes aquestes versions, demana al Pare que et concedeixi desfer-se dels conceptes que són el resultat de la cultura que ens envolta, per poder acostar-te amb senzillesa i humilitat al Jesús dels evangelis.


Per un millor aprofitament de les lectures, us recomanem els comentaris del llibre que estem seguint, DIOS EN SANDALIAS, de Christopher Shaw, editorial Tindale House Publishers INC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada