LECTURA 16/9/16, JOAN 7:1-9, DIOS EN SANDALIAS (335)

El meu temps no ha arribat
(S'acosta l'hora)
"Dóna't a conèixer al món"

Després d'això, Jesús continuava recorrent Galilea. No volia anar a Judea, perquè els jueus buscaven de matar-lo. Però era a prop la festa jueva dels Tabernacles, i els seus germans li digueren:
--No et quedis aquí. Vés a Judea, perquè també els teus deixebles vegin les obres que fas. Ningú no actua d'amagat, si vol ser conegut. Si fas aquestes coses, dóna't a conèixer al món.
De fet, ni els seus germans no creien en ell. Jesús els respongué:
--El meu temps encara no ha arribat; el vostre, sempre és a punt. A vosaltres, el món no us pot odiar, però a mi sí que m'odia, perquè testifico que les seves obres són dolentes. Pugeu-hi vosaltres, a la festa. Jo no hi vull anar, perquè el meu temps encara no s'ha complert.
Després de dir això es va quedar a Galilea.

PREGUNTES- REFLEXIÓ

Havia arribat el temps d'una celebració clau en el calendari d'Israel, la festa dels Tabernacles. L'esdeveniment reuniria grans multituds a Jerusalem, ja que allí es duien a terme les festivitats principals. Els germans de Crist veien a l'esdeveniment una oportunitat immillorable perquè Jesús aconseguís augmentar encara més la seva popularitat, aquesta seductora meta que tan ràpidament atrapa les ambicions dels nostres cors. Per això, no trigaren en recomanar.li que aprofités la situació per pujar a la ciutat. Torna a llegir les raons per les que ells creien apropiada aquesta decisió. Intenta desxifrar quina era la estratègia que ocultaven les seves paraules.
1- De quina manera veiem manifestada aquesta estratègia en les figures més populars del nostre temps?

Per un millor aprofitament de les lectures, us recomanem els comentaris del llibre que estem seguint, DIOS EN SANDALIAS, de Christopher Shaw, editorial Tindale House Publishers INC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada