LECTURA 30/9/16, JOAN 8:1-11, DIOS EN SANDALIAS (349)

Tirar la primera pedra
(Jesús perdona una dona)
Malícia en acció

Jesús se n'anà a la muntanya de les Oliveres. Però de bon matí es va presentar de nou al temple. Tot el poble acudia cap a ell. S'assegué i començà a instruir-los. Llavors els mestres de la Llei i els fariseus li van portar una dona que havia estat sorpresa en el moment de cometre adulteri. La posaren allà al mig, i li digueren:
--Mestre, aquesta dona ha estat sorpresa en el moment de cometre adulteri. Moisès en la Llei ens ordenà d'apedregar aquestes dones. I tu, què hi dius?
Li feien aquesta pregunta amb malícia per tenir de què acusar-lo. Però Jesús es va ajupir i començà a escriure a terra amb el dit. Ells continuaven insistint en la pregunta. Llavors Jesús es va posar dret i els digué:
--Aquell de vosaltres que no tingui pecat, que tiri la primera pedra.
Després es tornà a ajupir i continuà escrivint a terra. Ells, en sentir això, s'anaren retirant l'un darrere l'altre, començant pels més vells. Jesús es va quedar sol, i la dona encara era allà al mig. 10 Jesús es posà dret i li digué:
--Dona, on són? ¿Ningú no t'ha condemnat?
11 Ella va respondre:
--Ningú, Senyor.
Jesús digué:
--Jo tampoc no et condemno. Vés-te'n, i d'ara endavant no pequis més.

PREGUNTES- REFLEXIÓ


En finalitzar la feta dels tabernacles cadascú tornà a casa, però Jesús es dirigí a la muntanya de les Oliveres, probablement per cercar el rostre del seu Pare. De bon matí tornà al temple, on ensenyava al poble. Llegeix el text que descriu l'incident d'avui. En la teva opinió:
1- Quins serien els sentiments de la dona en ser arrossegada fins a Jesús?
2- De quina manera els escribes i fariseus es dirigiren a Crist?
3- Per quina raó sol·licitaven la seva opinió?

Per un millor aprofitament de les lectures, us recomanem els comentaris del llibre que estem seguint, DIOS EN SANDALIAS, de Christopher Shaw, editorial Tindale House Publishers INC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada