LECTURA 17/7/16, MATEU 15:1-20, DIOS EN SANDALIAS (274)

Banquet en el desert
(Jesús alimenta a 4.000)
Fe amb obres

32 Llavors Jesús va cridar els seus deixebles i els digué:
--Sento una gran compassió per aquesta gent, perquè ja fa tres dies que no es mouen d'aquí amb mi i no tenen res per a menjar. I no vull que se'n vagin dejuns, no fos cas que defallissin pel camí.
33 Els deixebles li diuen:
--D'on traurem en despoblat el pa que cal per a alimentar tanta gent?
34 Jesús els pregunta:
--Quants pans teniu?
Ells li responen:
--Set, i uns quants peixos.
35 Llavors Jesús va manar que la gent s'assegués a terra, 36 prengué els set pans i els peixos, digué l'acció de gràcies, els partí, en donava als deixebles, i els deixebles en donaven a la gent. 37 Tots en van menjar i quedaren saciats. Després van recollir els bocins de pa que havien sobrat i n'ompliren set paneres. 38 Els qui n'havien menjat eren quatre mil homes, a més de les dones i les criatures.

PREGUNTES- REFLEXIÓ



L'apòstol Jaume, qui probablement escrigué la primera epístola del  Nou Testament, confrontà a l'Església naixent amb alguns assumptes netament pràctics relacionats amb l'exercici de la vida espiritual. Amb l'estil directe que el caracteritza, demana als seus lectors: "15 Si un germà o una germana no tenen vestits i els falta l'aliment de cada dia, 16 i algú de vosaltres els diu: «Aneu-vos-en en pau, abrigueu-vos bé i alimenteu-vos», però no els dóna allò que necessiten, de què serviran aquestes paraules? 17 Així passa també amb la fe: si no es demostra amb les obres, la fe tota sola és morta." (Jaume 2:15-17). La fe de tal persona no te vida, afirma Jaume, perquè les obres són l'evidència més tangible d'un cor treballat per Déu. Estava preocupat que l'Església s'inclinés cap a una espiritualitat egoista, que excloïa de l'exercici de la fe les accions concretes d'amor pels demés. Aquesta mateixa actitud havia caracteritzat al poble d'Israel durant segles.
En el passatge que considerem ara podem trobar l'origen de la convicció que movia el cor de l'apòstol, l'exemple mateix de Jesús. L'incident que relata L'evangeli de Mateu segurament és representatiu de desenes de situacions similars en les que els apòstols tingueren l'oportunitat de veure com l'esperit tendre de Crist es traduïa en accions concretes envers aquells que estaven al voltant d'ell.
Llegint el verset 32:

1- Quins motius tocaren el cor de Jesús?
2- Què ens indiquen els detalls pel que fa a la disposició del poble a passar temps amb ell?


Per un millor aprofitament de les lectures, us recomanem els comentaris del llibre que estem seguint, DIOS EN SANDALIAS, de Christopher Shaw, editorial Tindale House Publishers INC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada