LECTURA 30/7/16, MATEU 16:13-23, DIOS EN SANDALIAS (287)

Dramàtica revelació
(Jesús confirma que ell és el Messies)
Astoradora autoritat




13 Després Jesús va arribar a la regió de Cesarea de Filip, i preguntava als seus deixebles:

--Qui diu la gent que és el Fill de l'home?

14 Ells respongueren:

--Uns diuen que és Joan Baptista; d'altres, Elies; d'altres, Jeremies o algun dels profetes.
15 Ell els pregunta:
--I vosaltres, qui dieu que sóc?
16 Simó Pere li respongué:
--Tu ets el Messies, el Fill del Déu viu.
17 Llavors Jesús li va dir:
--Feliç de tu, Simó, fill de Jonàs: això no t'ho han revelat els homes, sinó el meu Pare del cel! 18 I jo et dic que tu ets Pere, i sobre aquesta pedra edificaré la meva Església, i les forces del reialme de la mort no la podran dominar. 19 Et donaré les claus del Regne del cel; tot allò que lliguis a la terra quedarà lligat al cel, i tot allò que deslliguis a la terra quedarà deslligat al cel.
20 Després va manar als seus deixebles que no diguessin a ningú que ell era el Messies.
21 Des d'aleshores Jesús començà a explicar als deixebles que calia que anés a Jerusalem i que patís molt de part dels notables, els grans sacerdots i els mestres de la Llei, i que havia de ser mort i de ressuscitar el tercer dia.
22 Llavors Pere, prenent-lo a part, es posà a renyar-lo dient:
--Déu te'n guard, Senyor! A tu això no et passarà.
23 Però Jesús es girà i digué a Pere:
--Vés-te'n d'aquí, Satanàs! Em vols fer caure, perquè no veus les coses com Déu, sinó com els homes.


PREGUNTES- REFLEXIÓ


Quan examinem l'evidència dels primers capítols del llibre dels Fets, resulta difícil ignorar el pes de Pere en els esdeveniments que precediren l'ascensió de Crist i l'autoritat que exercí en les decisions que es prengueren durant els primers anys de l'església. Sens dubte fou una de les figures clau a l'església dels primers temps. Així com Pere fou un dels protagonistes més visible en el grup dels dotze, també ocupà un lloc de major influència entre els qui assumiren la responsabilitat per a la direcció de l'església. Fou Pere qui proposà que s'anomenés algú que substituís Judas, (Fets 1:15)., qui explicà el que significava la visitació de l'Esperit (Fets 2:14), qui confrontà Ananies i Safira i qui predicà el sermó a la multitud després de la curació de l'home coix (Fets 3). El Sanedrí considerava que era de tal pes la influència que posseïa, junt amb Joan, que decidiren arrestar-lo (Fets 4:1). L'Esperit actuà primerament en Pere per esfondrar les barreres que impedien que l'Església treballés entre els gentils (Fets 10). El testimoni de l'apòstol també fou un dels aports clau per resoldre el conflicte entre l'Església i Pau en el primer concili de Jerusalem (Fets 15).

A aquest Pere Jesús li declara una revelació addicional, que confirma el fet que les seves paraules es refereixen a l'apòstol.
1- Quina és aquesta declaració?
2- Què significa pel ministeri l'autoritat que Jesús li atorga?


Per un millor aprofitament de les lectures, us recomanem els comentaris del llibre que estem seguint, DIOS EN SANDALIAS, de Christopher Shaw, editorial Tindale House Publishers INC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada