LECTURA 24/7/16, MATEU 16:5-12, DIOS EN SANDALIAS (281)

El llevat dels fariseus
(Jesús adverteix als deixebles)
Oïdes que no hi senten


Quan els deixebles passaren a l'altra riba, van veure que s'havien oblidat de proveir-se de pans. Jesús els digué:
--Estigueu alerta, guardeu-vos del llevat dels fariseus i dels saduceus.
Ells pensaven: «Ho diu perquè no ens hem proveït de pans.»
Jesús se n'adonà i els va dir:
--Gent de poca fe! Per què esteu pensant que no teniu pans? ¿Encara no ho compreneu? ¿No recordeu el fet dels cinc pans i dels cinc mil homes, i quantes cistelles vau recollir de les sobres? 10 ¿O el fet dels set pans i dels quatre mil homes, i quantes paneres vau recollir del que havia sobrat? 11 ¿Encara no compreneu que no us he parlat de pans? Guardeu-vos del llevat dels fariseus i dels saduceus.
12 Aleshores comprengueren que no els parlava de guardar-se del llevat del pa, sinó de la doctrina dels fariseus i dels saduceus.

PREGUNTES- REFLEXIÓ

A les properes reflexions tornarem a un altre incident en una barca, mentre Jesús i els deixebles creuaven el llac. Com hem vist més d'un cop. Crist aprofità aquesta situació informal per compartir amb ells un ensenyament. El costum d'utilitzar una diversitat d'oportunitats per a la formació dels deixebles ens resulta estrany des de la perspectiva d'una cultura que ha limitat l'aprenentatge a una experiència programada dins d'una aula. Tanmateix, la metodologia del Mestre de Galilea proclama amb insistència que el procés d'ensenyament és molt més ampli i flexible del que nosaltres entenem. El líder disposat a "experimentar" amb formes creatives d'ensenyar no dubtarà d'ampliar el seu estil que abasti una diversitat de situacions en la vida quotidiana.

1- A quins elements apel·la l'analogia del llevat?
2- Què va passar amb els deixebles?
3- De quina manera reaccionà Jesús davant les seves discussions?


Per un millor aprofitament de les lectures, us recomanem els comentaris del llibre que estem seguint, DIOS EN SANDALIAS, de Christopher Shaw, editorial Tindale House Publishers INC


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada