LECTURA 21/7/16, MATEU 16:1-4, DIOS EN SANDALIAS (278)

Les exigències de l'incrèdul
(Els fariseus demanen senyal)
Sant tornem-hi

Es presentaren els fariseus i els saduceus i, per posar-lo a prova, li demanaren que els fes veure un senyal del cel. Jesús els respongué:
--Quan arriba el capvespre, dieu: "Cel rogenc, bon temps." I de bon matí: "Cel roig i fosc, mal temps, avui." ¿Vosaltres, doncs, sabeu interpretar l'aspecte del cel i no sou capaços d'interpretar els signes dels temps? La gent d'aquesta generació dolenta i adúltera demana un senyal, però no els en serà donat cap altre que el de Jonàs.
Llavors Jesús els deixà i se'n va anar.

PREGUNTES- REFLEXIÓ

Al relat de les temptacions que ofereix Lluc ens diu que: "Un cop el diable hagué esgotat tota mena de temptacions, s'allunyà d'ell fins al moment oportú" (4:13). La confrontació en el desert conclogué amb la fugida de Satanàs i la ministració dels àngels a l'extenuat Fill de Déu. Tanmateix, la frase de l'evangelista no deixa cap dubte que l'enemic simplement es retirà amb la idea de retornar a l'ofensiva en el moment que ho considerés més propici pels seus propòsits. Un dels més clars incidents en la continuació dels atacs contra Jesús és aquell en el que el diable utilitza els errats sentiments de Pere per tornar a incitar al Crist que desisteixi del camí que indefectiblement acabava a la creu (Mt 16:23). En aquella ocasió Jesús respongué durament al deixeble, qui s'havia prestat per a ser instrument de l'enemic.No tots els atacs que l'enemic realitzà contra el Fill de Déu són tan fàcils de distingir. Però, el passatge d'avui ens ofereix una altra mostra d'una proposta molt similar a la que el diable presentà en la primera temptació en el desert. Llegeix el text i intenta identificar la prova particular que representava el que els fariseus demanaven.


Per un millor aprofitament de les lectures, us recomanem els comentaris del llibre que estem seguint, DIOS EN SANDALIAS, de Christopher Shaw, editorial Tindale House Publishers INC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada