LECTURA 12/8/16, MARC 9:2-8, DIOS EN SANDALIAS (300)


Glòria i astorament

(La transfiguració de Jesús)

Oïdes atentes



Sis dies després, Jesús va prendre amb ell Pere, Jaume i Joan, se'ls endugué a part tots sols dalt d'una muntanya alta i es transfigurà davant d'ells; els seus vestits es tornaren resplendents i tan blancs que cap tintorer del món no hauria pogut blanquejar-los així. Llavors se'ls va aparèixer Elies amb Moisès, i conversaven amb Jesús. Pere digué a Jesús:

--Rabí, és bo que estiguem aquí dalt. Hi farem tres cabanes: una per a tu, una per a Moisès i una altra per a Elies.

No sabia pas què deia, d'esglaiats que estaven. Llavors es formà un núvol que els anà cobrint, i del núvol va sortir una veu:

--Aquest és el meu Fill, el meu estimat; escolteu-lo.

Però de sobte, mirant al seu voltant, ja no veieren ningú més, sinó Jesús tot sol amb ells.



PREGUNTES- REFLEXIÓ


L’astorament i l’esglai que s’apoderà dels deixebles front a la transfiguració de Crist, portà a Pere a dir-li a Jesús lo primer que li passà pel cap: “és bo que estiguem aquí dalt. Hi farem tres cabanes: una per a tu, una per a Moisès i una altra per a Elies”. Marc aclareix, però, que Pere no sabia què deia. La seva reacció ens mostra la nostra propensió a fer quelcom, no importa què, en situacions que escapen al nostre control. Aquestes accions, tanmateix, rarament coincideixen amb el que és apropiat o indicat.

La bondat del Senyor sempre proveeix d’una oportuna correcció per les nostres poca-soltades. Marc relata que: “Llavors es formà un núvol que els anà cobrint, i del núvol va sortir una veu: -Aquest és el meu Fill, el meu estimat; escolteu-lo. Però de sobte, mirant al seu voltant, ja no veieren ningú més, sinó Jesús tot sol amb ells”.

1- Per què se’ls donà aquest missatge als deixebles en aquell precís moment?

2- En la teva opinió, quina devia ser la raó perquè el Pare pronunciés aquelles paraules?


Per un millor aprofitament de les lectures, us recomanem els comentaris del llibre que estem seguint, DIOS EN SANDALIAS, de Christopher Shaw, editorial Tindale House Publishers INC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada