LECTURA 7/8/16, MATEU 16:24-28, DIOS EN SANDALIAS (295)


Anar amb ell
(Jesús defineix al seu deixeble)
Seguir-lo

24 Aleshores Jesús digué als seus deixebles:
--Si algú vol venir amb mi, que es negui a ell mateix, que prengui la seva creu i que em segueixi. 25 Qui vulgui salvar la seva vida, la perdrà, però el qui la perdi per mi, la trobarà. 26 Què en trauria l'home de guanyar tot el món si perdia la vida? Què no donaria l'home a canvi de la seva vida? 27 Perquè el Fill de l'home ha de venir amb els seus àngels en la glòria del seu Pare, i llavors pagarà a cadascú segons les seves obres. 28 Us asseguro que alguns dels qui són aquí no moriran sense haver vist el Fill de l'home venint en el seu Regne.

PREGUNTES- REFLEXIÓ

La descripció més clara que ofereix Crist pel que fa a les condicions per ser un veritable deixeble, no deixa dubtes de que implica una disposició al sacrifici. Aquest sacrifici prové del compromís de donar-li l’esquena a tot el que un considera important, com també la voluntat de patir tota mena d’oprobis, pel fet d’haver escollit identificar-se amb l’estil de vida que proposa el Fill de Déu.
El Senyor desitjava que les multituds tinguessin claredat aobre la proposta que els plantejava. En un text similar, a Lluc, Jesús els animà a meditar primer: “Qui de vosaltres, si vol construir una torre, no s'asseu primer a calcular-ne les despeses i veure si té recursos per a acabar-la? Altrament, si posava els fonaments i no podia acabar l'obra, tots els qui ho veurien començarien a burlar-se d'ell” (Lluc 14:28-29). La il·lustració revela que el procés d’avaluar la decisió abans de prendre-la, és important, quelcom que molts cops està absent quan presentem l’evangeli a d’altres.
Si la paraula de Jesús solament s’hagués referit a l’element de negació i persecució, bé podríem exclamar: “I quin benefici ens aporta això a nosaltres?" Una primera lectura semblaria emfasitzar que som els clars perdedors en aquesta invitació! Al sacrifici, tanmateix, Jesús afegí aquesta simple exhortació: “segueix-me”.
1- Intenta elaborar una llista dels elements que estan implícits en aquesta invitació.

Per un millor aprofitament de les lectures, us recomanem els comentaris del llibre que estem seguint, DIOS EN SANDALIAS, de Christopher Shaw, editorial Tindale House Publishers INC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada