LECTURA 5/8/16, MATEU 16:24-28, DIOS EN SANDALIAS (293)


Anar amb ell

(Jesús defineix al seu deixeble)

Negar-se



24 Aleshores Jesús digué als seus deixebles:

--Si algú vol venir amb mi, que es negui a ell mateix, que prengui la seva creu i que em segueixi. 25 Qui vulgui salvar la seva vida, la perdrà, però el qui la perdi per mi, la trobarà. 26 Què en trauria l'home de guanyar tot el món si perdia la vida? Què no donaria l'home a canvi de la seva vida? 27 Perquè el Fill de l'home ha de venir amb els seus àngels en la glòria del seu Pare, i llavors pagarà a cadascú segons les seves obres. 28 Us asseguro que alguns dels qui són aquí no moriran sense haver vist el Fill de l'home venint en el seu Regne.



PREGUNTES- REFLEXIÓ


El nostre estudi de la vida de Jesús ens ha portat fins a una de les frases més conegudes de Crist. Posseeix una claredat i una contundència que no deixa lloc a dubtes del seu significat. Per mitjà d’ella Jesús va aclarir que ser deixeble implicava molt més que respondre a l’atracció momentània que podia exercir una figura que gaudia de gran popularitat entre els israelites. Ser deixeble implicava abraçar-se a un estil de vida que posseïa matisos radicals. El Senyor identificà tres elements crucials per ser deixeble. Observa l’ordre en que els menciona.

1- En què contradiuen els dos primers els conceptes populars sobre el que significa ser un deixeble?

2- Què implica el compliment d’aquesta condició a la nostra vida?


Per un millor aprofitament de les lectures, us recomanem els comentaris del llibre que estem seguint, DIOS EN SANDALIAS, de Christopher Shaw, editorial Tindale House Publishers INC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada