LECTURA 6/8/16, MATEU 16:24-28, DIOS EN SANDALIAS (294)


Anar amb ell

(Jesús defineix al seu deixeble)

Prendre la creu



24 Aleshores Jesús digué als seus deixebles:

--Si algú vol venir amb mi, que es negui a ell mateix, que prengui la seva creu i que em segueixi. 25 Qui vulgui salvar la seva vida, la perdrà, però el qui la perdi per mi, la trobarà. 26 Què en trauria l'home de guanyar tot el món si perdia la vida? Què no donaria l'home a canvi de la seva vida? 27 Perquè el Fill de l'home ha de venir amb els seus àngels en la glòria del seu Pare, i llavors pagarà a cadascú segons les seves obres. 28 Us asseguro que alguns dels qui són aquí no moriran sense haver vist el Fill de l'home venint en el seu Regne.



PREGUNTES- REFLEXIÓ


Al devocional d’avui examinarem el segon element mencionat per Crist com a condició per ser deixeble d’ell. El primer, indicava que la direcció a seguir necessàriament requereix que li donem l’esquena al camí que veníem seguint fins al moment de trobar-nos amb el Fill de Déu. Aquest canvi inclou tots els elements que formaven part d’aquest camí, les prioritats, els objectius, les preferències i els valors amb els que visquérem durant tant de temps. La nova vida que Crist proposa, no pot ser construïda sobre l’antiga, sinó que aquesta darrera ha de ser destruïda per donar lloc a alguna cosa totalment diferent al que fins al moment erròniament s’anomenà “vida”.

La segona condició que menciona Crist en a seva “definició” del veritable significat de deixeble és la disposició a prendre la creu. Un cop més ens trobem front a la frustració de no trobar paràmetres en el nostre món modern per entendre les implicacions d’aquesta dramàtica frase. En el nostre entorn, la creu és un inofensiu símbol decoratiu en alguns edificis o un penjoll.

1- Quin significat comunicava als deixebles la creu?

2- Per què Crist considerà important mencionar aquest segon pas?


Per un millor aprofitament de les lectures, us recomanem els comentaris del llibre que estem seguint, DIOS EN SANDALIAS, de Christopher Shaw, editorial Tindale House Publishers INC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada