LECTURA 13/8/16, MARC 9:2-9, DIOS EN SANDALIAS (301)


Glòria i astorament

(La transfiguració de Jesús)

Tornar a la vida



Sis dies després, Jesús va prendre amb ell Pere, Jaume i Joan, se'ls endugué a part tots sols dalt d'una muntanya alta i es transfigurà davant d'ells; els seus vestits es tornaren resplendents i tan blancs que cap tintorer del món no hauria pogut blanquejar-los així. Llavors se'ls va aparèixer Elies amb Moisès, i conversaven amb Jesús. Pere digué a Jesús:

--Rabí, és bo que estiguem aquí dalt. Hi farem tres cabanes: una per a tu, una per a Moisès i una altra per a Elies.

No sabia pas què deia, d'esglaiats que estaven. Llavors es formà un núvol que els anà cobrint, i del núvol va sortir una veu:

--Aquest és el meu Fill, el meu estimat; escolteu-lo.

Però de sobte, mirant al seu voltant, ja no veieren ningú més, sinó Jesús tot sol amb ells.

Mentre baixaven de la muntanya, Jesús els va manar que no expliquessin a ningú allò que havien vist, fins que el Fill de l'home hagués ressuscitat d'entre els morts.



PREGUNTES- REFLEXIÓ


La dramàtica experiència de la transfiguració de Crist acabà tan abruptament com començà. Després d’escoltar una veu del cel que els exhortava a prestar atenció al Fill: “Però de sobte, mirant al seu voltant, ja no veieren ningú més, sinó Jesús tot sol amb ells”. La desaparició sobtada de la visió celestial remarca el fet que no posseïm els mitjans per controlar ni retenir el moure de Déu. La nostra responsabilitat és la d’ocupar-nos en el que ells ens ha confiat, permetent que l’Esperit es mogui amb llibertat en nosaltres i a través de nosaltres.

Al llegir els versets 8-9

1- Per què baixaren de la muntanya Jesús i els seus deixebles?

2- Quines instruccions els hi donà Jesús pel camí?

3- Quina era la seva intenció al ordenar que callessin?

4- Quin termini els hi posà per guardar silenci?


Per un millor aprofitament de les lectures, us recomanem els comentaris del llibre que estem seguint, DIOS EN SANDALIAS, de Christopher Shaw, editorial Tindale House Publishers INC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada