LECTURA 1/12/16, Isaïes 7:14, Mateu 2:1, Lluc 2:25-32, ADVENT (4)

"PERENNE"

Isaïes 7:14

14 Doncs ara el Senyor mateix us donarà un senyal: la noia que ha d'infantar tindrà un fill, i li posarà el nom d'Emmanuel (que vol dir: "Déu amb nosaltres").

Mateu 2:1

Després que Jesús va néixer a Betlem de Judea


Lluc 2:25-32


25 Hi havia llavors a Jerusalem un home que es deia Simeó. Era just i pietós, esperava que Israel seria consolat i tenia el do de l'Esperit Sant. 26 En una revelació, l'Esperit Sant li havia fet saber que no moriria sense haver vist el Messies del Senyor. 27 Va anar, doncs, al temple, guiat per l'Esperit, i quan els pares entraven amb l'infant Jesús per complir amb ell el que era costum segons la Llei, 28 el prengué en braços i beneí Déu dient:
29 -Ara, Senyor,
deixa que el teu servent
se'n vagi en pau,
com li havies promès.
30 Els meus ulls han vist el Salvador,
31 que preparaves per presentar-lo
a tots els pobles:
32 llum que es reveli a les nacions,
glòria d'Israel, el teu poble.

PREGUNTES- REFLEXIÓ

1- Algun cop has esperat alguna cosa durant molt de temps però has trigat en rebre-ho o veure realitzat el que esperaves?
Com t'has sentit durant l'espera? Com creus que es van sentir els profetes esperant al Messies?
2- T'hagués agradat viure i morir abans del naixement de Jesús? Per què sí o per què no?
3- Què podem aprendre dels profetes que sense veure realitzada la promesa, van viure amb la convicció de que Déu seria fidel en complir-la i van ajudar al poble a tenir aquesta mateixa fe?
4- Al pensar en la teva vida actual, què et dona esperança ara mateix?
5- Quins avantatges/privilegis creus que ens dona viure des "d'aquest costat de la història"?
6- Quines responsabilitats creus que ens dona viure des "d'aquest costat de la història"? Com podem ser d'ajut a altres que estan cercant la llum de Jesús i encara no l'han trobat?



Prega:
Gràcies Senyor, per donar-me l'oportunitat de viure en aquest temps de la història. Gràcies perquè ja no he d'esperar un Salvador. Sé que has vingut a aquest món a oferir-me una vida plena de sentit. Vas néixer com un bebè, vas viure en aquesta terra, vas morir en una creu i vas ressuscitar al tercer dia. Ajuda'm a viure en conseqüència amb aquestes veritats, i compartir-les amb els qui m'envolten. Vull compartir la llum amb els qui la necessiten. En el teu nom, Amén.

Per un millor aprofitament de les lectures, us recomanem els comentaris del llibre que estem seguint, ADVIENTO, de Fanny Benítez.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada