LECTURA DIJOUS 23/2/17 SALM 98 i 2ª TIMOTEU 2


Dijous 23 de Febrer

2ª Timoteu 2

A tu, fill meu, que et faci fort la gràcia que ens és donada per Jesucrist. Allò que has escoltat dels meus llavis en presència de molts testimonis, confia-ho a homes fidels que siguin capaços d'ensenyar-ho també a d'altres. Suporta amb mi els sofriments com un bon soldat de Jesucrist. El qui s'allista en l'exèrcit, si és que vol complir amb qui l'ha reclutat, no s'embolica en els afers de la vida civil. Igualment, l'atleta no és premiat amb la corona si no ha competit segons les regles. També el camperol que ha treballat durament la terra ha de ser el primer a rebre la seva part dels fruits. Entén bé el que et vull dir: confio que el Senyor t'ho farà comprendre tot.
Tingues present Jesucrist, ressuscitat d'entre els morts, sorgit del llinatge de David. Aquesta és la bona nova que jo anuncio, i per ella haig de sofrir fins al punt de trobar-me encadenat com si fos un malfactor. Però la paraula de Déu no està pas encadenada! 10 Per això, jo ho suporto tot pel bé dels elegits, perquè ells també aconsegueixin la salvació que ens és donada per Jesucrist juntament amb la glòria eterna. 11 Això que dic és digne de crèdit:
Si morim amb ell,
també viurem amb ell.
12 Si som constants en les proves,
també regnarem amb ell.
Si el neguem, ell també ens negarà.
13 Però encara que siguem infidels,
ell continua fidel,
ja que no pot negar-se ell mateix.
14 Recorda'ls tot això, conjurant-los davant de Déu que no s'embranquin en discussions sobre paraules, que només serveixen per a fer mal als qui escolten. 15 Esforça't per presentar-te davant de Déu com un home que mereix la seva aprovació, com un treballador que no té de què avergonyir-se, perquè exposa correctament la paraula de la veritat. 16 Evita les xerrameques irreverents, que condueixen a una impietat cada vegada més gran, 17 ja que així la doctrina d'alguns troba l'ocasió d'estendre's com la gangrena. Aquest és el cas d'Himeneu i Filet, 18 que han abandonat la veritat dient que la resurrecció ja s'ha realitzat, i perverteixen la fe d'alguns. 19 Tanmateix, Déu ha posat un sòlid fonament que es manté ferm i que porta gravades aquestes paraules: El Senyor coneix els qui són seus. I també: Que s'allunyin del mal tots els qui invoquen el nom del Senyor. 20 En una casa gran no hi ha tan sols objectes de plata i or, sinó també de fusta i terrissa: els uns són vasos nobles, i els altres, atuells ordinaris. 21 Per tant, els qui es purifiquin d'aquelles doctrines seran vasos nobles, santificats, útils al Senyor i disposats a tota obra bona.
22 Defuig les passions de joventut; deleix-te pel bé, la fe, l'amor i la pau, juntament amb els qui invoquen el Senyor amb un cor net. 23 Evita les discussions estúpides, pròpies de gent ignorant; ja saps que acaben en baralles, 24 i un servent del Senyor no s'ha de barallar, sinó que ha de ser amable amb tothom, capaç d'ensenyar i de ser pacient, 25 apte per a corregir amb dolcesa aquells qui el contradiuen. Qui sap si Déu els concedirà que es converteixin, reconeixeran la veritat 26 i tornaran al bon seny, alliberats dels paranys del diable, que els retenia captius i sotmesos al seu voler!



Salm 98



Regirá el mundo con justicia, y a los pueblos con rectitud.





El salmo 98 es un sencillo poema que nos invita a que alabemos, reconozcamos y celebremos al Señor ¿Por qué? Por su victoria. En esta pequeña obra poética una y otra vez se habla de la victoria de Dios y esto hace que toda la tierra estalle en júbilo, reconocimiento, gratitud y alabanza al rey victorioso. El salmo culmina con la afirmación que he escogido para el comienzo de esta entrada.





Este salmo es escatológico, es decir, habla de cosas que aún no suceden pero que, sin duda, sucederán en un tiempo futuro. Los salmos están llenos de este tipo de afirmaciones. Es importante no olvidar que llegará un día en que el Señor reinará e impondrá su justicia sobre todos los pueblos y naciones porque cuando miramos a nuestro alrededor no es eso lo que percibimos. Antes bien, lo que reina hoy en día es la maldad, como indicaba el salmo 98 y la injusticia.





Al ver la afirmación del salmo por un lado, y la realidad por el otro, ha cobrado sentido la oración que nos enseñó Jesús, venga a nosotros tu Reino. Como creyente este salmo refuerza lo que me enseñó el Maestro y me anima a orar cada día por la llegada del Reino, porque solamente entonces la maldad será derrotada y la reinará la justicia.





Un principio

Jesús nos enseña a orar para la llegada del Reino

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada