LECTURA DIMARTS 29/5/18: 2 CRÒNIQUES 2 i JOAN 8:11

Dimarts 29 de Maig
2ª Cròniques 2
Reclutà setanta mil traginers i vuitanta mil picapedrers per a treballar a la muntanya, a les ordres de tres mil sis-cents capatassos.
Després trameté a Hiram, rei de Tir, aquest missatge: «Tu vas enviar fusta de cedre al meu pare David perquè edifiqués el palau on residia. Fes amb mi tal com vas fer amb ell. Ara jo vull construir un temple dedicat al nom del Senyor, el meu Déu, vull consagrar-lo a ell, cremar-hi encens aromàtic, tenir-hi sempre els pans d'ofrena, i oferir els holocaustos del matí i del capvespre, els dels dissabtes, els de les festes del primer dia de mes i els de les festes solemnes del Senyor, Déu nostre. Així es farà perpètuament a Israel. El temple que vull edificar ha de ser gran, perquè el nostre Déu és el més gran de tots els déus. Però, qui es veurà amb cor d'edificar-li un temple, si ni el cel ni el cel del cel no poden contenir la seva immensitat? I qui sóc jo per a edificar-li un temple, ni que fos tan sols per a cremar encens en honor seu? Envia'm, doncs, un home expert en l'art de treballar l'or, la plata, el bronze, el ferro, i en l'art de tenyir teixits de color de porpra vermella, de carmesí i de porpra violeta, i que sàpiga gravar i esculpir baixos relleus. Treballarà amb els artesans que va preparar el meu pare David i que jo tinc a Judà i a Jerusalem. Envia'm també fusta de cedre, de savina i fusta olorosa del Líban, perquè jo sé que els teus operaris saben tallar els troncs del Líban. Els meus operaris aniran amb els teus per tal de proveir-me de fusta en gran quantitat, perquè el temple que vull construir ha de ser gran i meravellós. Als qui tallin els arbres els donaré vint mil càrregues de blat mòlt, vint mil d'ordi també mòlt, vint mil mesures de vi i vint mil d'oli.»
10 Hiram, rei de Tir, respongué a Salomó en una carta que li va enviar: «El Senyor t'ha fet rei del seu poble, perquè se l'estima.» 11 I afegia: «Beneït sigui el Senyor, Déu d'Israel, que ha fet el cel i la terra: ell ha concedit al rei David un fill savi, dotat de seny i d'enteniment, que li construirà un temple i per a si mateix edificarà un palau! 12 T'envio, doncs, Hiram, el primer dels meus fonedors, un home expert i intel·ligent. 13 És fill d'una dona descendent de Dan, i el seu pare és un home de Tir. Sap treballar l'or, la plata, el bronze, el ferro, la pedra, la fusta, la porpra vermella i violeta, i també el lli i el carmesí; coneix igualment l'art de gravar tota mena de figures, i durà a bon terme qualsevol treball que li sigui confiat, amb la col·laboració dels teus experts i dels que tenia el teu pare, el meu senyor David. 14 Ara, doncs, senyor meu, envia als teus servents el blat, l'ordi, l'oli i el vi que has promès. 15 Nosaltres ens ocuparem de tallar tots els arbres del Líban que necessitis i te'ls enviarem per mar en rais a Jafa; tu t'encarregaràs de transportar-los a Jerusalem.»
16 Salomó va fer el cens de tots els estrangers que residien al país d'Israel; aquest cens va ser posterior al que ja havia fet David, el seu pare. El resultat va ser de cent cinquanta-tres mil sis-cents. 17 Setanta mil els va destinar a traginers, vuitanta mil a picapedrers a la muntanya, i tres mil sis-cents els nomenà capatassos per a fer treballar la gent.

Nueva oportunidad. Juan 8: 11
Ella va respondre:
--Ningú, Senyor.
Jesús digué:
--Jo tampoc no et condemno. Vés-te'n, i d'ara endavant no pequis més.

Jesús no nos condena, antes bien, nos ofrece siempre una segunda oportunidad. La invitación del evangelio el día de hoy es doble. Primero, experimentar y recibir esa nueva oportunidad del Señor. Segundo, concederles a aquellos que lo necesitan en nuestro alrededor esa gracia y segunda oportunidad.
Qué te enseña el Señor por medio de este texto?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada